Quinta da Pellada – Dão Tinto

0 klantbeoordelingen

Quinta da Pellada – Dão Tinto

Quinta da Pellada – Dão Tinto is een uitstekende rode wijn uit de Dão-regio in Portugal, geproduceerd door de gerenommeerde wijnmaker Alvaro Castro. Deze wijn is een prachtige representatie van de rijke traditie en het unieke terroir van de Dão, een gebied dat bekend staat om zijn ideale microklimaat en granietrijke bodems.

Quinta da Pellada – Dão Tinto wordt gemaakt van een blend van traditionele Portugese druivensoorten, waaronder touriga nacional, alvarelhão, tinta pinheira, en Jaen. De wijngaarden, met wijnstokken van gemiddeld 70 jaar oud, liggen op een hoogte van ongeveer 500 meter, wat bijdraagt aan de frisheid en complexiteit van de wijn. De wijn rijpt 24 maanden in gebruikte Franse eikenhouten vaten, wat zorgt voor subtiele houttonen zonder de fruitige aroma’s te overheersen.

In het glas toont de wijn een heldere robijnrode kleur. De neus wordt verleid met krachtige aroma’s van zure kersen, frambozen, viooltjes en een vleugje mineraliteit. In de mond biedt de wijn een elegante structuur met levendige zuren en een kern van puur rood fruit, aangevuld met subtiele hints van truffel en vuursteen. De tannines zijn stevig maar verfijnd, wat duidt op een uitstekend rijpingspotentieel. De afdronk is lang en perfect in balans, wat deze wijn tot een waar genot maakt voor elke liefhebber van verfijnde rode wijnen.

Deze wijn is een uitstekende begeleider van geroosterd gevogelte, wildgerechten en paddenstoelenrisotto. De frisse zuren en delicate aroma’s maken het ook een prachtige keuze bij gerechten met een hoog umami-gehalte.

  • Druivensoorten: Touriga Nacional, Alvarelhão, Tinta Pinheira, Jaen, Tinta Amarela
  • Streek: Dão, Portugal
  • Smaak: Zure kersen, frambozen, viooltjes, mineraliteit, truffel
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

14.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Quinta da Pellada – Dão Tinto” te beoordelen
Portugal,Dão,Quinta da Pellada,Tinto

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.