Quinta da Pellada – Quinta de Saes Branco Reserva

0 klantbeoordelingen

Quinta da Pellada – Quinta de Saes Branco Reserva

Quinta da Pellada, een van de meest gerenommeerde wijnhuizen in de Dão-regio, presenteert met trots de Quinta de Saes Branco Reserva. Deze verfijnde witte wijn, gecreëerd door de getalenteerde wijnmaker Álvaro Castro, belichaamt de essentie van de Portugese wijntraditie en biedt een elegante en verfrissende wijnervaring.

De Branco Reserva is een betoverende blend van malvasia, cerceal en encruzado druiven. De wijn kenmerkt zich door een complex smaakprofiel dat begint met aroma’s van rijpe tropische vruchten zoals ananas en mango, vermengd met subtiele citrusnoten. Bij de eerste slok valt de zijdezachte textuur op, met een perfecte balans tussen frisheid en romige volheid. De smaak is gelaagd met minerale tonen, een vleugje bloemen en een lange, verfrissende afdronk die de smaakpapillen prikkelt.

Deze wijn ondergaat een langzame fermentatie in roestvrijstalen tanks, een proces dat tot wel drie maanden kan duren. Dit zorgt voor een optimale ontwikkeling van de aroma’s. Na de fermentatie rijpt de wijn kort in dezelfde tanks, waarbij regelmatig wordt geroerd om de complexiteit en textuur te verbeteren. Deze aanpak resulteert in een wijn die zowel de primaire fruitaroma’s behoudt als een groot rijpingspotentieel heeft.

Quinta de Saes Branco Reserva is een veelzijdige wijn die uitstekend samengaat met diverse gerechten. Het is een ideale begeleider van zeevruchten, gegrilde vis en lichte salades. Ook bij kazen en delicate wit vlees gerechten komt deze wijn goed tot zijn recht.

De Quinta de Saes Branco Reserva is een uitstekende vertegenwoordiger van de Dão-regio, met zijn rijke geschiedenis en unieke terroir. Deze wijn biedt een harmonieuze balans van fruitigheid, mineraliteit en elegante zuren, wat resulteert in een uitzonderlijke wijnervaring die zowel kenners als casual wijndrinkers zal bekoren.

  • Druivensoorten: Malvasia, Cerceal, Encruzado
  • Streek: Dão, Portugal
  • Smaak: Rijpe tropische vruchten, citrus, minerale tonen, bloemen
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

20.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Quinta da Pellada – Quinta de Saes Branco Reserva” te beoordelen
Portugal,Dão,Quinta de Saes,Branco,Reserva

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.