Parras Vinhos – Evidência Tinto

0 klantbeoordelingen

Parras Vinhos – Evidência Tinto

De Evidência Tinto van Parras Vinhos is een verfijnde rode wijn afkomstig uit de Dão-regio in Portugal. Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn diepe robijnrode kleur en een indrukwekkende smaakervaring die liefhebbers van volle rode wijnen zeker zal aanspreken.

Bij het openen van een fles Evidência Tinto komt een rijk aroma vrij van rijpe bessen, zwarte pruimen en subtiele specerijen. Deze complexe geuren worden gevolgd door een frisse smaak in de mond, waarin de rijpe fruittonen zich mengen met nuances van kruiden. De wijn heeft een stevige structuur, mede dankzij de aanwezigheid van ronde en goed geïntegreerde tannines, die zorgen voor een evenwichtige en harmonieuze afdronk.

De wijn is een blend van de druivensoorten alfrocheiro, tinta roriz en touriga nacional, typische druiven van de Dão-regio. Deze druiven worden zorgvuldig geselecteerd en gevinifieerd in roestvrijstalen tanks, wat bijdraagt aan de zuiverheid en frisheid van de fruitaroma’s. Na fermentatie rijpt de wijn verder, wat de ontwikkeling van zijn complexe smaakprofiel bevordert.

De wijn is een uitstekende begeleider van rijke vleesgerechten, zoals gebraden rundvlees of wild, maar kan ook goed samengaan met stevige stoofschotels en gerijpte kazen.

Evidência Tinto is een prachtige representatie van de Dão-regio, met zijn complexe aroma’s, rijke smaak en stevige structuur. Deze wijn biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is een must-have voor liefhebbers van volle, karaktervolle rode wijnen.

  • Druivensoorten: Alfrocheiro, Tinta Roriz, Touriga Nacional
  • Streek: Dão, Portugal
  • Smaak: Rijke bessen, pruimen, specerijen, ronde tannines
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

9.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Parras Vinhos – Evidência Tinto” te beoordelen
Portugal,Dão,Evidência,Parras Vinhos,branco

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.