Parras Vinhos – Evidência Branco

0 klantbeoordelingen

Parras Vinhos – Evidência Branco

De Parras Vinhos Evidência Branco is een voortreffelijke witte wijn afkomstig uit de Dão-regio in Portugal, beroemd om zijn unieke en verfijnde smaakprofiel. Deze wijn wordt voornamelijk gemaakt van de encruzado-druif, een van de meest gewaardeerde witte druivensoorten van Portugal.

Evidência Branco valt op door zijn balans tussen fruitige en frisse tonen. In het glas straalt deze wijn met een heldere, lichtgele kleur en biedt een aromatisch bouquet van rijpe citrusvruchten, nectarine en subtiele hints van passievrucht. De smaak is evenwichtig en verfrissend, met nuances van perzik, abrikoos en een lichte hint van ananas. De wijn heeft een levendige zuurgraad die zorgt voor een verfrissende afdronk, perfect voor warme zomerdagen of als begeleider van lichte maaltijden.

De Dão-regio, gelegen in het hart van Portugal, staat bekend om zijn granieten heuvels en microklimaten die ideaal zijn voor de druiventeelt. Deze omstandigheden dragen bij aan de complexiteit en finesse van de wijnen uit dit gebied. De encruzado-druif, die voornamelijk in deze regio wordt verbouwd, geeft de wijn zijn karakteristieke florale en minerale tonen, wat zorgt voor een unieke en aangename drinkervaring.

Evidência Branco is een veelzijdige wijn die uitstekend past bij diverse gerechten. Het is een ideale partner voor lichte gerechten zoals gegrilde vis, zeevruchten, salades en wit vlees zoals kip en kalkoen.

  • Druivensoort: Encruzado
  • Streek: Dão, Portugal
  • Smaak: Fruitig met tonen van perzik, abrikoos en ananas, levendige zuurgraad
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

 

9.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Parras Vinhos – Evidência Branco” te beoordelen
Portugal,Douro,Evidência,Parras Vinhos,branco

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.