Jorge Moreira – Poeira

0 klantbeoordelingen

Jorge Moreira – Poeira

Jorge Moreira’s “Poeira” is een uitstekende wijn die de essentie van de Douro-vallei perfect vastlegt. Gevestigd in de beroemde Pinhão-vallei, staat Quinta do Poeira bekend om zijn unieke noordelijke ligging, die zorgt voor langzamere druiprijping en behoud van de frisheid en zuurgraad in de druiven. Dit is een bewuste keuze van Jorge Moreira, die de voorkeur geeft aan elegantie en balans boven kracht en concentratie, een afwijking van de traditionele stijl in de regio.

Poeira’s wijngaarden, waarvan sommige al in 1950 zijn aangeplant, bevatten een mix van inheemse Portugese druivensoorten zoals touriga nacional, touriga franca en tinta roriz. Deze diversiteit draagt bij aan de complexe smaakprofielen van de wijnen. Jorge’s toewijding aan terroir-expressie betekent dat elke fles Poeira een verhaal vertelt over de specifieke omstandigheden van de wijngaard en het oogstjaar.

De Poeira biedt een harmonie van rijp fruit, mineraliteit en subtiele houttonen, dankzij een zorgvuldige rijping in Franse eikenhouten vaten. Poeira is niet zomaar een wijn, maar een weerspiegeling van Jorge Moreira’s visie en passie voor wijnmaken. Zijn innovatieve benadering heeft niet alleen de reputatie van Quinta do Poeira versterkt, maar ook bijgedragen aan de opkomst van de Douro als producent van hoogwaardige, niet-versterkte wijnen.

Druivensoorten: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz
Streek: Douro, Portugal
Smaak: Rijp fruit, mineraliteit, subtiele houttonen
Serveertemperatuur: 16-18°C

 

51.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jorge Moreira – Poeira” te beoordelen
Portugal,Douro,Jorge Moreira,Poeira

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.