Jorge Moreira – Pó de Poeira Tinto

0 klantbeoordelingen

Jorge Moreira – Pó de Poeira Tinto

Pó de Poeira Tinto is een schitterende rode wijn uit de Douro-regio, gecreëerd door de gerenommeerde wijnmaker Jorge Moreira. Deze wijn belichaamt het unieke terroir van de Douro, waarbij elke slok de essentie van het landschap en de expertise van de wijnmaker reflecteert.

De wijn wordt geproduceerd van een blend van touriga franca, tinta roriz, touriga nacional en sousão druiven, afkomstig van de jongere wijnstokken op de noordelijke hellingen van de wijngaard. Deze ligging zorgt voor een behoud van frisheid en elegantie in de wijn, een kenmerk dat Jorge Moreira hoog in het vaandel draagt. De druiven worden deels gefermenteerd in open granieten tanks en deels in roestvrijstalen vaten, gevolgd door een rijping van 12 maanden in houten vaten.

Pó de Poeira Tinto is een wijn met een diepe robijnrode kleur en een complexe neus van rijpe zwarte bessen, pruimen, en subtiele houttonen van vanille en tabak. In de mond biedt de wijn een uitstekende balans tussen fruitige rijkdom, minerale frisheid en zachte, goed geïntegreerde tannines. De smaak is vol en rond met een lange, verfijnde afdronk.

Deze wijn is perfect te combineren met stevige gerechten zoals gegrild rood vlees, wild, en rijke stoofschotels.

  • Druivensoorten: Touriga Franca, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Sousão
  • Streek: Douro, Portugal
  • Smaak: Rijpe zwarte bessen, pruimen, vanille, tabak
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

25.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jorge Moreira – Pó de Poeira Tinto” te beoordelen
Portugal,Douro,Pó de Poeira,Jorge Moreira

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.