Morgadio da Calçada – Colheita 

0 klantbeoordelingen

Morgadio da Calçada – Colheita

Morgadio da Calçada – Colheita is een voortreffelijke portwijn afkomstig uit het hart van de Douro-regio in Portugal. Geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis Morgadio da Calçada in samenwerking met de bekende wijnmaker Dirk Niepoort, belichaamt deze wijn de rijke traditie en het unieke terroir van de Douro-vallei.

De wijn wordt gemaakt van een blend van traditionele Portugese druivensoorten, waaronder touriga nacional, touriga franca en tinta roriz. Deze druiven worden met de hand geoogst van oude wijnstokken die profiteren van de unieke microklimaten en bodemsamenstellingen van de regio. De wijn rijpt vervolgens meerdere jaren in eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan zijn complexe smaakprofiel en zijdezachte textuur.

In het glas presenteert de Morgadio da Calçada – Colheita zich met een diepe robijnrode kleur en biedt een verleidelijk boeket van gedroogde vruchten, noten en subtiele kruidige tonen. In de mond proeft u rijke smaken van pruimen, vijgen en een hint van donkere chocolade, ondersteund door een uitgebalanceerde zuurgraad en soepele tannines. De afdronk is lang en verfijnd, met aanhoudende hints van gekonfijte vruchten en een vleugje kruiden.

Deze Colheita port is ideaal om te serveren bij desserts met noten en chocolade, of gewoon om op zichzelf te genieten als een elegante afsluiter van een maaltijd.

  • Druivensoorten: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz
  • Streek: Douro, Portugal
  • Smaak: Gedroogde vruchten, noten, donkere chocolade, subtiele kruiden
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

47.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Morgadio da Calçada – Colheita ” te beoordelen
Niepoort,Douro,Morgadio,Colheita

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.