Casa Los Frailes – Caliza 

0 klantbeoordelingen

Casa Los Frailes – Caliza

Casa Los Frailes Caliza is een uitdrukking van puur vakmanschap, verankerd in de geschiedenis en de natuurlijke pracht van de Valenciaanse wijngaarden. Deze 100% Monastrell wijn, diepgeworteld in de meest extreme kalkhoudende bodems van het landgoed, belichaamt de essentie van de Mediterrane wijnbouwtraditie, versterkt door biologische en biodynamische landbouwpraktijken.

De zorgvuldige selectie van druiven uit de wijngaard “La parada de tordos”, gelegen op 600 meter boven zeeniveau, benadrukt de unieke interactie tussen de kalksteen- en zanderige bodems. Deze samenstelling draagt bij aan de levendige balans en frisheid van de wijn, met dank aan de natuurlijke elementen zoals ijzer en magnesium die het rijpingsproces en de zuurgraad van de druiven bevorderen.

Caliza volgt een minimalistische benadering in de wijnmakerij, met gebruik van wilde gisten, subtiele bâtonnage, minimale zwaveltoevoeging en lichte filtratie. Dit proces, dat de tradities van de oude monniken eert, vindt plaats in historische betonnen vaten en amfora’s, wat resulteert in een wijn die zowel de tijd als de aarde waaruit hij voortkomt, weerspiegelt.

Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn robijnrode kleur, met levendige aroma’s van donkere pruimen, kersen en fijne kruiden, gecomplementeerd door een sappige, volle smaak. De fijne tannines en de aardse, krijtachtige nuances leiden tot een lange en verfrissende afdronk, die de rijke historie en het terroir van het gebied belichaamt.

Kortom, Casa Los Frailes Caliza is meer dan alleen een wijn; het is een hommage aan de geschiedenis, de aarde en de onvermoeibare inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Dit maakt het een uitstekende keuze voor liefhebbers van robuuste, karaktervolle wijnen.

  • Druivensoort: Monastrell
  • Streek: Valencia, Spanje
  • Smaak: Sappig en mineraalrijk, met tonen van rijp fruit, kruiden, en een krijtachtige afdronk
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

 

20.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Casa Los Frailes – Caliza ” te beoordelen
Spanje,Los Frailes,Caliza,Monastrell

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.