Bodegas Osoti – Ingenium Garnacha

0 klantbeoordelingen

Bodegas Osoti – Ingenium Garnacha

Bodegas Osoti is een gerenommeerde wijnproducent gevestigd in de regio Rioja, Spanje. De Ingenium Garnacha van Bodegas Osoti belichaamt de essentie van traditionele Rioja-wijnbereiding met een moderne twist. Deze wijn, volledig gemaakt van garnacha-druiven, komt uit het hart van de Rioja en straalt finesse en complexiteit uit.

Bij het inschenken valt direct de diepe robijnrode kleur op, wat wijst op de rijkdom van de wijn. Het bouquet is een intrigerende mix van rijp rood fruit zoals kersen en aardbeien, aangevuld met subtiele tonen van kruiden en een hint van minerale ondertonen. Deze combinatie zorgt voor een aromatisch en uitnodigend profiel dat kenmerkend is voor de garnacha-druif.

Bij het proeven biedt de Ingenium garnacha een perfecte balans tussen frisheid en diepte. De smaak is vol en rond, met sappige rode vruchten die harmonieus samengaan met delicate specerijen en een lichte aardsheid. De tannines zijn soepel en goed geïntegreerd, wat bijdraagt aan een elegante structuur en een langdurige, verfijnde afdronk. De wijn heeft een aangename zuurgraad die zorgt voor een levendige en verfrissende sensatie in de mond, ideaal voor diverse gelegenheden.

Bodegas Osoti staat bekend om hun biologische en biodynamische wijnbouwmethoden, wat niet alleen de kwaliteit van de wijn verbetert, maar ook hun inzet voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid onderstreept. De Ingenium garnacha is een uitstekende vertegenwoordiger van deze filosofie, waarbij de nadruk ligt op het behouden van de natuurlijke expressie van de druif en het terroir.

Deze veelzijdige wijn is perfect te combineren met gegrild vlees, rijke stoofschotels, en harde kazen.

  • Druivensoorten: Garnacha
  • Streek: Rioja, Spanje
  • Smaak: Rijp rood fruit, kruiden, mineralen
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

20.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bodegas Osoti – Ingenium Garnacha” te beoordelen
Ingenium,Rioja,Spanje,Osoti

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.