Bodegas Don Diego – Tramoya Verdejo/Viura

0 klantbeoordelingen

Bodegas Don Diego – Tramoya Verdejo/Viura

Ontdek de verfijnde elegantie van Bodegas Don Diego Tramoya Verdejo/Viura, een uitstekende witte wijn uit de prestigieuze wijnregio Rueda, gelegen in Castilla y León, Spanje. Deze wijn is een blend van twee druivensoorten: verdejo en viura, die samen een harmonieuze en verfrissende wijn creëren met een unieke smaakervaring.

De Tramoya Verdejo/Viura valt op door zijn heldere, strogele kleur met groene reflecties, die de frisheid en jeugdigheid van de wijn benadrukken. In de neus ontvouwt zich een verfijnd bouquet van tropisch fruit, zoals ananas en passievrucht, gecombineerd met subtiele tonen van witte bloemen en een hint van citrus. Deze aromatische complexiteit wordt perfect in balans gebracht door de minerale ondertonen die kenmerkend zijn voor de wijngaarden van Rueda.

Bij de eerste slok biedt de Tramoya Verdejo/Viura een levendige zuurgraad die de smaakpapillen verfrist. De smaak wordt gedomineerd door fruitige noten van groene appel, perzik en limoen, vergezeld van een vleugje venkel en amandel in de afdronk. Deze wijn heeft een medium body en een goed gestructureerde textuur, wat zorgt voor een aangename drinkervaring die lang blijft hangen.

Bodegas Don Diego heeft met de Tramoya Verdejo/Viura een wijn gecreëerd die perfect is voor verschillende gelegenheden. Hij is ideaal als aperitief, maar komt ook uitstekend tot zijn recht in combinatie met lichte gerechten zoals gegrilde vis, schelp- en schaaldieren, salades en zachte kazen.

  • Druivensoorten: Verdejo, Viura
  • Streek: Rueda, Spanje
  • Smaak: Tropisch fruit, citrus, witte bloemen, minerale ondertonen
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

 

6.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bodegas Don Diego – Tramoya Verdejo/Viura” te beoordelen
Spanje,Tramoya,Rueda,Verdejo,Viura

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.