Mas Igneus – FA 206

0 klantbeoordelingen

Mas Igneus – FA 206

Mas Igneus, gelegen in het hart van de Priorat regio in Catalonië, Spanje, staat bekend om zijn toewijding aan biologische wijnbouw. Een van hun pareltjes is de FA 206, een rode wijn die perfect het terroir en de unieke eigenschappen van deze regio weergeeft.

De FA 206 wordt voornamelijk gemaakt van de garnacha en cariñena druiven, met kleine toevoegingen van syrah en cabernet sauvignon. Deze druivensoorten komen van de oudste en meest waardevolle wijngaarden van Mas Igneus, gelegen op steile terrassen die de regio Priorat kenmerken.

Bij het inschenken van de FA 206 valt direct de diepe, robijnrode kleur op. Het aroma is complex en verleidelijk, met tonen van rijpe zwarte kersen, bramen en een subtiele hint van kruiden en minerale accenten. Deze wijn heeft een stevige structuur, ondersteund door goed geïntegreerde tannines en een frisse zuurgraad die zorgt voor een levendige en evenwichtige smaakervaring.

De smaak is rijk en geconcentreerd, met lagen van donkere vruchten, zoals zwarte bessen en pruimen, die harmonieus samengaan met nuances van geroosterd eikenhout en specerijen. De afdronk is lang en elegant, met een aanhoudende frisheid en een licht ziltige mineraliteit die typerend is voor de Priorat bodem.

De FA 206 is een wijn die uitstekend tot zijn recht komt bij rijke vleesgerechten, wild, en gerijpte kazen.

  • Druivensoorten: Garnacha, Cariñena, Syrah, Cabernet Sauvignon
  • Streek: Priorat, Spanje
  • Smaak: Rijpe zwarte kersen, bramen, kruiden, geroosterd eiken, minerale accenten
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

22.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mas Igneus – FA 206” te beoordelen
Spanje,Priorat,Igneus,FA206

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.