Valdibella – Munir

0 klantbeoordelingen

Valdibella – Munir

Valdibella Munir is een voortreffelijke witte wijn afkomstig uit het zonnige Sicilië. Deze wijn is gemaakt van de inheemse druivensoort catarratto, wat zorgt voor een unieke smaakervaring die zowel verfrissend als veelzijdig is.

De Valdibella Munir heeft een strogele kleur met groenige reflecties. Het bouquet is zeer fruitig en presenteert een scala aan aroma’s van wilde bloemen, perzik, kweepeer en peer. In de mond komt de wijn goed gestructureerd over met levendige smaken van citrus, appel, en peer, ondersteund door een aangename mineraliteit en een frisse zuurgraad. Deze goed uitgebalanceerde wijn biedt een lange en verfrissende afdronk, ideaal voor warme dagen.

Valdibella is een coöperatieve wijnmakerij in het westen van Sicilië, bekend om hun inzet voor biologische en biodiverse landbouw. De Munir wijn is niet alleen biologisch, maar ook veganistisch en bevat weinig sulfieten, wat het een gezonde keuze maakt voor bewuste wijnliefhebbers. Bovendien maakt Valdibella deel uit van de Addiopizzo anti-mafia beweging, wat bijdraagt aan hun ethische en sociale impact in de regio.

Deze wijn is een uitstekende begeleider van schaal- en schelpdieren, zoals kreeft en garnalen, en past ook perfect bij lichte voorgerechten en visgerechten.

  • Druivensoorten: Catarratto
  • Streek: Sicilië, Italië
  • Smaak: Citrus, appel, peer, mineraliteit
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

 

12.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Valdibella – Munir” te beoordelen
Italie,Sicilie,Munir,Catarratto

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.