Fattoria Mani di Luna – Ametistas

0 klantbeoordelingen

Fattoria Mani di Luna – Ametistas

De Fattoria Mani di Luna “Ametistas” is een verfijnde witte wijn uit Umbria, Italië, geheel gemaakt van grechetto-druiven. Deze wijn staat bekend om zijn unieke productieproces, waarbij de druiven zowel in september als oktober met de hand worden geoogst. De helft van de oogst wordt onmiddellijk geperst met een oude verticale pers, terwijl de andere helft wordt ontsteeld en drie tot zes dagen op de schil wordt gemacereerd. De fermentatie vindt plaats met inheemse gisten zonder temperatuurcontrole, wat bijdraagt aan de authentieke smaakprofielen van deze wijn.

“Ametistas” rijpt ten minste acht maanden op de fijne droesem in roestvrijstalen tanks, waardoor de wijn zijn karakteristieke aroma’s van gekonfijt citrusfruit, kruiden en honing ontwikkelt. Het mondgevoel is fris en compact, met een duidelijke mineraliteit en een levendige zuurgraad die zorgt voor een langdurige en aangename afdronk.

Deze wijn wordt geproduceerd volgens biologische en biodynamische methoden, waarbij alleen natuurlijke behandelingen zoals koper, zwavel en plantenextracten worden gebruikt. Deze duurzame aanpak is kenmerkend voor Fattoria Mani di Luna, een wijngaard die zich inzet voor ecologische duurzaamheid en de productie van wijnen die het terroir van Umbria eer aandoen.

“Ametistas” past uitstekend bij een breed scala aan gerechten, van lichte visgerechten tot verse salades en geitenkaas.

  • Druivensoort: Grechetto
  • Streek: Umbria, Italië
  • Smaak: Gekonfijt citrusfruit, kruiden, honing, fris en mineraal
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

23.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fattoria Mani di Luna – Ametistas” te beoordelen
Italie,Mani di Luna,Ametistas,Umbria

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.