Fattoria Mani di Luna – Il Baratto

0 klantbeoordelingen

Fattoria Mani di Luna – Il Baratto

Fattoria Mani di Luna’s “Il Baratto” is een verfijnde en elegante witte wijn afkomstig uit de Umbrische regio van Italië. Deze wijn wordt gemaakt van een blend van trebbiano, malvasia en riesling druiven, die zorgvuldig zijn geselecteerd uit biodynamisch beheerde wijngaarden. De wijngaarden bevinden zich aan de voet van de Martani-heuvels, waar de droge en winderige omstandigheden ideaal zijn voor de teelt van deze druiven. De bodem, rijk aan zand en mineralen zoals gips en kwarts, draagt bij aan de finesse en mineraliteit van de wijn.

De productie van “Il Baratto” is doordrenkt van traditie en respect voor de natuur. De druiven worden met de hand geoogst en geperst in een oude verticale pers, waarbij de fermentatie plaatsvindt zonder temperatuurcontrole in kleine roestvrijstalen tanks. Deze fermentatie duurt twee tot drie weken, gevolgd door een rijping op fijne droesem gedurende vier tot vijf maanden met regelmatige bâtonnage. De wijn wordt gebotteld volgens de biodynamische maankalender, wat bijdraagt aan de natuurlijke expressie en zuiverheid van de wijn.

“Il Baratto” presenteert een levendige neus met aroma’s van wilde bloemen, peren en appels, aangevuld met subtiele tonen van witte bloemen en een vleugje tannine van de schil. De smaak is fris en mineraal, met een aangename zuurgraad die de wijn perfect in balans houdt. Deze wijn is ideaal als aperitief, maar past ook uitstekend bij gerechten zoals spaghetti alla vongole, cacio e pepe, gegrilde vis en wit vlees.

  • Druivensoorten: Trebbiano, Malvasia, Riesling
  • Streek: Umbria, Italië
  • Smaak: Fris, mineraal, fruitig (peer, appel, witte bloemen)
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

21.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fattoria Mani di Luna – Il Baratto” te beoordelen
Fattoria Mani di Luna,Il Baratto,Italie,Umbria

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.