Fattoria Cigliano di Sopra – Chianti

0 klantbeoordelingen

Fattoria Cigliano di Sopra – Chianti

De Chianti van Fattoria Cigliano di Sopra belichaamt de essentie van de Toscaanse wijnbouw, met een rijke historie en een moderne benadering van wijnproductie. Gelegen in het schilderachtige San Casciano in Val di Pesa, strekt deze historische wijngaard zich uit over 32 hectare in de prestigieuze Chianti Classico-regio. De wijngaarden worden gekenmerkt door een divers terroir met zowel zandsteen als kleigrond, wat bijdraagt aan de unieke smaakprofielen van de wijnen.

Deze Chianti wordt gedomineerd door sangiovese-druiven, aangevuld met een kleine hoeveelheid canaiolo nero. De wijngaard gebruikt traditionele methoden gecombineerd met moderne technieken, zoals hele tros fermentatie en minimale toevoeging van zwavel. Dit resulteert in een wijn die zowel frisheid als diepgang biedt, met een complex bouquet van rode bessen, kersen en subtiele kruidige tonen.

Het productieproces is gericht op het behouden van de natuurlijke eigenschappen van de druiven. Alle druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om de hoogste kwaliteit te waarborgen. De fermentatie vindt plaats in kleine batches, wat de expressie van het terroir maximaliseert. De wijn rijpt in eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de structuur en complexiteit van de smaak.

De Chianti van Fattoria Cigliano di Sopra heeft een robijnrode kleur en biedt in de neus aroma’s van rijp rood fruit, florale noten en een hint van vanille. In de mond is de wijn vol en harmonieus met een goede balans tussen zuurgraad en tannines. Deze wijn is perfect te combineren met traditionele Toscaanse gerechten zoals Bistecca alla Fiorentina, pasta met vleessaus en gerijpte kazen.

  • Druivensoorten: Sangiovese, Canaiolo Nero
  • Streek: Toscane, Italië
  • Smaak: Rode bessen, kersen, florale noten, kruidige tonen
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

33.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fattoria Cigliano di Sopra – Chianti” te beoordelen
Italie,Toscane,Chianti,Sopra

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.