Foradori – Sgarzon

0 klantbeoordelingen

Foradori – Sgarzon

De Foradori Sgarzon Teroldego is een verfijnde rode wijn die de unieke eigenschappen van de teroldego-druif prachtig tot uiting brengt. Deze wijn, afkomstig van het gerenommeerde wijnhuis Foradori in de Dolomieten, is een levendige expressie van het terroir van Campo Rotaliano, een gebied dat bekend staat om zijn alluviale en zanderige bodem.

De wijngaard Sgarzon, met zijn koele klimaat en actieve wijnstokken, zorgt voor een wijn met een ongebruikelijke frisheid en een gevarieerd karakter. Deze wijn wordt volledig gemaakt van  teroldego-druiven die op traditionele wijze worden gefermenteerd en gerijpt in amforen, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepgang van de smaak. De wijn ondergaat een fermentatie van acht maanden op de schil, gevolgd door verdere rijping in cilindrische amforen, wat zorgt voor een harmonieuze balans en een intense smaakervaring.

Foradori Sgarzon staat bekend om zijn helderheid van expressie, precisie en harmonie. In het glas presenteert deze wijn een rijke neus van rode vruchten zoals kersen en frambozen, vergezeld van subtiele bloemige en kruidige tonen. De smaak is levendig en complex, met een mooie balans tussen fruitige frisheid en minerale nuances, typisch voor de terroir van de Dolomieten.

Deze wijn is bij uitstek geschikt om te combineren met gerechten zoals geroosterd rood vlees, wild en stevige kazen, waardoor de smaken elkaar perfect aanvullen.

  • Druivensoort: Teroldego
  • Streek: Trentino-Alto Adige, Italië
  • Smaak: Rode vruchten, bloemig, kruidig, mineraal
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

 

37.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Foradori – Sgarzon” te beoordelen
italie,Foradori,Szargon,Teroldego,Alto Adige

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.