I Clivi – Cabernet Franc

0 klantbeoordelingen

I Clivi – Cabernet Franc

I Clivi Cabernet Franc is een meesterlijke creatie uit de Friuli Colli Orientali regio in Friuli-Venezia Giulia, Italië. Dit wijnhuis, geleid door Mario Zanusso, heeft een reputatie opgebouwd voor het produceren van verfijnde en karaktervolle wijnen, en hun cabernet franc is geen uitzondering.

De wijngaarden van I Clivi zijn ideaal gelegen op de zuidoostelijke hellingen van Buttrio, in de provincie Udine. Hier groeien de wijnstokken, die inmiddels meer dan veertig jaar oud zijn, op de kenmerkende Ponca-bodem. Deze unieke samenstelling van mergel en zandsteen draagt bij aan de complexe en rijke smaken die in elke fles te vinden zijn.

De I Clivi Cabernet Franc presenteert een weelderig bouquet van aardbeien, bosbessen, frambozen en aalbessen, gecombineerd met subtiele rokerige tonen, humus en viooltjes. De wijn heeft ook een delicaat kruidige achtergrond en een zoute afdronk, wat bijdraagt aan zijn intrigerende en veelzijdige karakter. Dankzij de zorgvuldige vinificatie, die plaatsvindt in roestvrijstalen tanks met gebruik van inheemse gisten en een langdurige rijping op de fijne droesem, ontwikkelt deze wijn een verfijnde balans tussen fruitige frisheid en complexe diepte.

De jaarlijkse productie is beperkt tot slechts 6.000 flessen, wat bijdraagt aan de exclusiviteit van deze wijn.

De I Clivi Cabernet Franc is een uitstekende begeleider van rijke vleesgerechten, gegrilde groenten en rijpe kazen.

  • Druivensoort: Cabernet Franc
  • Streek: Friuli, Italië
  • Smaak: Aardbeien, bosbessen, frambozen, rokerige tonen, humus, viooltjes, kruidig en zoute afdronk
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

 

20.00

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “I Clivi – Cabernet Franc” te beoordelen
Italië,Friuli,I Clivi,Cabernet Franc

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.