I Clivi – Malvasia Istriano

0 klantbeoordelingen

I Clivi – Malvasia Istriano

Ontdek de verfijnde elegantie van I Clivi Malvasia Istriano, een bijzondere wijn afkomstig van het wijndomein I Clivi in Friuli Venezia Giulia. Deze wijn, geheel gemaakt van malvasia Istriana druiven, is een schoolvoorbeeld van balans en delicatesse. De druiven worden met de hand geplukt van 80 jaar oude wijnstokken, geplant op de zandsteenbodems van Brazzano di Cormons, gelegen in de provincie Gorizia, vlakbij de Sloveense grens.

De druiven worden in hun geheel zachtjes geperst, waardoor alleen het beste sap wordt verkregen. Het sap fermenteert op natuurlijke wijze met eigen gistcellen in roestvrijstalen tanks. Hierna rijpt de wijn twaalf maanden op de fijne droesem (feccia fine), wat bijdraagt aan zijn complexe smaakprofiel. Dit proces vindt plaats zonder enige houtinvloed, waardoor de pure expressie van de druif en het terroir behouden blijft.

De Istriano kenmerkt zich door een licht aromatisch karakter met subtiele kamilletonen. De smaak is fris en delicaat, met een uitgebalanceerde zuurgraad die de wijn levendig en verfrissend maakt. Deze wijn is perfect om direct te drinken, maar heeft ook het potentieel om nog enkele jaren te rijpen.

De wijn is een uitstekende begeleider van visgerechten, vooral schaal- en schelpdieren, en past goed bij lichtere vleesgerechten zoals gevogelte. Probeer hem ook eens met gegrilde groenten of zachte kazen voor een sublieme smaakervaring.

  • Druivensoorten: Malvasia Istriana
  • Streek: Friuli, Italië
  • Smaak: Licht aromatisch, kamille, fris en delicaat
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

 

23.50

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “I Clivi – Malvasia Istriano” te beoordelen
Italië,I Clivi,Friuli,Malvasia,Istriano

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.