Poderi Cellario – E Grino

0 klantbeoordelingen

Poderi Cellario – E Grino

Poderi Cellario’s È Grino! is een heerlijke rode wijn afkomstig uit de schilderachtige Piemonte-regio in Italië. Deze wijn is uitsluitend gemaakt van de inheemse grignolino-druif en weerspiegelt perfect het terroir, met dank aan de toewijding van derde generatie wijnmakers Fausto en Cinzia Cellario. De wijngaarden, gelegen in het zuidelijke Langhe-gebied, worden biologisch verbouwd, volgens traditionele Piemontese methoden.

È Grino! is een natuurlijke wijn die spontaan wordt gefermenteerd met inheemse gisten. De druiven worden met de hand geoogst en ondergaan een korte maceratieperiode van 5 tot 8 dagen. De wijn rijpt vervolgens 6 tot 8 maanden in 100hl cement- en fiberglastanks. Dit zorgvuldige proces resulteert in een wijn die wordt gebotteld met minimale zwavel en zonder steriele filtering of klaring, wat zorgt voor de puurste expressie van de grignolino-druif.

In het glas heeft È Grino! een heldere, doorschijnende cranberrykleur. Het bouquet is levendig, met een scala aan verse rode fruitaroma’s zoals cranberry en zoete aardbei, aangevuld met peperige kruiden, kruidige tonen en subtiele florale hints. In de mond is de wijn licht van body met een levendige zuurgraad en middelmatige tannines, wat zorgt voor een verfrissende en boeiende drinkervaring. De afdronk is droog, jeugdig en licht zuur, met aanhoudende smaken van rode vruchten en een hint van zure kers.

Deze veelzijdige wijn past uitstekend bij verschillende gerechten. Hij komt goed tot zijn recht als hij gekoeld wordt geserveerd bij zeevruchten, pittige gerechten of zelfs lichte mediterrane gerechten, wat hem een uitstekende keuze maakt voor zowel casual als formele diners.

  • Druivensoorten: Grignolino
  • Streek: Piemonte, Italië
  • Smaak: Helder en licht, met tonen van verse rode vruchten, kruiden en bloemen, middelmatige tannines en levendige zuurgraad
  • Serveertemperatuur: 12-14°C

17.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Poderi Cellario – E Grino” te beoordelen
Italie,Piemonte,Poderi Cellario,E Grino

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.