Poderi Cellario – Atlantide

0 klantbeoordelingen

Poderi Cellario – Atlantide

Poderi Cellario’s Atlantide Metodo Ancestrale is een sprankelende rosé wijn afkomstig uit de Langhe-streek in Piemonte, Italië. Deze wijn belichaamt de natuurlijke wijntradities van de regio, geproduceerd zonder toegevoegde sulfieten, ongefilterd en ongeklaard. Atlantide is gemaakt van de pinot noir druif en biedt een elegante en levendige ervaring voor de wijnliefhebber.

De wijngaarden van Poderi Cellario zijn biologisch en biodynamisch, hoewel ze niet gecertificeerd zijn. De bodem bestaat voornamelijk uit klei, kalksteen en mergel, wat bijdraagt aan de unieke mineraliteit van de wijn. De druiven worden direct geperst en de wijn fermenteert spontaan met minimale interventie. Het fermentatieproces vindt plaats in oude eikenhouten vaten en acacia vaten, gevolgd door een rijping van 18 maanden op de gisten in de ondergrondse kelders van het wijnhuis. De wijn wordt vervolgens op de fles hergist, wat zorgt voor de natuurlijke sprankeling.

Atlantide biedt een breed scala aan smaken, waaronder tonen van aardbei, framboos, kers en een vleugje grapefruit. Deze fruitige en verfrissende smaak wordt aangevuld met hints van kruidigheid, vanille en een subtiele minerale ondertoon.

Poderi Cellario staat bekend om hun respect voor traditionele wijnbouwtechnieken en hun toewijding aan natuurlijke wijnproductie, wat Atlantide een uitstekende keuze maakt voor liefhebbers van authentieke en ambachtelijke wijnen.

  • Druivensoorten: Pinot Noir
  • Streek: Piemonte, Italië
  • Smaak: Aardbei, framboos, kers, grapefruit, vanille, kruidigheid, minerale ondertoon
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

21.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Poderi Cellario – Atlantide” te beoordelen
italië,Piemonte,Poderi Cellario,Atlantide

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.