Margherita Otto – Barolo M8

0 klantbeoordelingen

Margherita Otto – Barolo M8

De Margherita Otto Barolo M8 is een verfijnde en traditioneel vervaardigde wijn uit de prestigieuze Barolo-regio in Piemonte, Italië. Deze wijn is het resultaat van een zorgvuldige assemblage van nebbiolo-druiven afkomstig uit verschillende wijngaarden. Dit proces, bekend als “co-fermentatie”, bevordert de harmonie en balans in de wijn, waardoor elke fles een unieke expressie van het terroir biedt.

De druiven voor de Barolo M8 worden met de hand geoogst in de wijngaarden van Monforte d’Alba, die bekend staan om hun klei- en kalkrijke bodems. Deze bodemstructuur draagt bij aan de complexe structuur en zuurgraad van de wijn. De wijnstokken, geplant op hoge hellingen met een oostelijke en zuidoostelijke oriëntatie, profiteren van de ideale zonblootstelling en koele nachten, wat essentieel is voor de langzame en gelijkmatige rijping van de nebbiolo-druiven.

Na de oogst worden de druiven gefermenteerd in betonnen tanks met inheemse gisten. De fermentatie duurt doorgaans 10-14 dagen, gevolgd door een uitgebreide maceratieperiode van ongeveer 35-45 dagen. Deze methode, bekend als “cappello sommerso”, zorgt ervoor dat de druivenschillen ondergedompeld blijven in de wijn, wat bijdraagt aan de diepte van de kleur en de aromatische complexiteit.

De rijping van de Margherita Otto Barolo M8 vindt plaats in grote eikenhouten vaten van verschillende groottes, variërend van 10 tot 50 hectoliter. Deze vaten zijn zorgvuldig geselecteerd om minimale smaakoverdracht van het hout te garanderen, waardoor de pure fruitkarakteristieken behouden blijven. De wijn rijpt gedurende 32-34 maanden in deze vaten voordat hij wordt overgebracht naar roestvrijstalen tanks voor de botteling. De wijn wordt niet gefilterd of geklaard, wat bijdraagt aan zijn natuurlijke expressie en integriteit.

Bij het proeven van de Margherita Otto Barolo M8 kunt u genieten van een complexe mix van aroma’s, waaronder rijpe rode bessen, viooltjes, en subtiele aardse tonen. De smaak is rijk en vol, met stevige maar verfijnde tannines en een lange, elegante afdronk. Deze wijn is perfect om te combineren met rijke vleesgerechten, truffelrisotto of gerijpte kazen.

  • Druivensoort: Nebbiolo
  • Streek: Piemonte, Italië
  • Smaak: Complex, met tonen van rode bessen, viooltjes en aardse nuances
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

92.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Margherita Otto – Barolo M8” te beoordelen
Italië,Margherita,Otto,Barolo,M8,nebbiolo

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.