Diego Conterno – Nebbiolo d’Alba Baluma

0 klantbeoordelingen

Diego Conterno – Nebbiolo d’Alba Baluma

De Diego Conterno Baluma Nebbiolo d’Alba is een voortreffelijke wijn die afkomstig is uit het pittoreske Piemonte, Italië. Deze wijn, geheel gemaakt van nebbiolo druiven, belichaamt de rijke tradities van de regio en biedt een verfijnde en unieke smaakervaring.

De Baluma Nebbiolo d’Alba heeft een robijnrode kleur met neigingen naar granaatrood. De neus wordt verleid door intense aroma’s van rode vruchten zoals kersen en frambozen, gecombineerd met bloemige en kruidige nuances. Deze wijn onderscheidt zich door zijn harmonieuze balans tussen fruitige frisheid en subtiele tanninestructuur, wat zorgt voor een zachte en aanhoudende afdronk.

De wijngaarden van Diego Conterno liggen in de heuvels rondom Monforte d’Alba, op een hoogte van ongeveer 500 meter. De westelijk georiënteerde wijngaarden genieten van een ideaal microklimaat, terwijl de bodem, rijk aan kalksteen en klei, bijdraagt aan de complexiteit en mineraliteit van de wijn. De druiven worden handmatig geoogst en ondergaan een zorgvuldige vinificatie met maceratie gedurende 8 tot 10 dagen. Vervolgens rijpt de wijn 6 maanden in eikenhouten vaten van 500 liter, wat bijdraagt aan de delicate houttonen en de structuur van de wijn.

Diego Conterno, een voormalig partner van Conterno Fantino, richtte zijn eigen wijnhuis op in 2003. Samen met zijn zoon Stefano, streeft hij naar duurzame en biologische wijnbouwmethoden, wat resulteert in wijnen die niet alleen de essentie van het terroir weerspiegelen, maar ook milieuvriendelijk zijn.

  • Druivensoort: Nebbiolo
  • Streek: Piemonte, Italië
  • Smaak: Rood fruit (kersen, frambozen), bloemige en kruidige tonen, zachte tannines
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

22.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Diego Conterno – Nebbiolo d’Alba Baluma” te beoordelen
Italië,Conterno,Diego,Nebbiolo,Baluma

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.