Domaine du Traginer – Banyuls Rimage

0 klantbeoordelingen

Domaine du Traginer – Banyuls Rimage

Domaine du Traginer staat bekend om zijn voortreffelijke wijnen die worden geproduceerd op de steile leisteenhellingen van Banyuls-sur-Mer. Deze wijnmakerij, gelegen tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, heeft zich sinds 1997 toegelegd op biologische en biodynamische landbouw, hoewel experimenten hiermee al begonnen in 1988.

Banyuls Rimage van Domaine du Traginer is een voortreffelijke Vin Doux Naturel, een versterkte wijn die zich onderscheidt door zijn rijke zoetheid en intense smaak. Gemaakt van een blend van voornamelijk grenache en carignan, deze wijn wordt gekenmerkt door zijn diepe, robijnrode kleur en complexe smaakprofiel. In de neus biedt deze wijn verleidelijke aroma’s van rijpe zwarte kersen, pruimen en een vleugje zoete specerijen, wat bijdraagt aan de luxe en verleidelijke ervaring.

Bij het proeven ontvouwt de Banyuls Rimage zich met een rijke en volle smaak, waar tonen van donkere bessen, vijgen en chocolade harmoniseren met subtiele hints van kruiden en noten. De wijn is vol, zacht en goed uitgebalanceerd, met een aanhoudende afdronk die een warme, zoete sensatie achterlaat. Deze wijn is perfect om te genieten bij een dessert of als een op zichzelf staand genot na een maaltijd.

De Domaine du Traginer wijnen worden op natuurlijke wijze gefermenteerd zonder toegevoegde sulfieten en ondergaan minimale tussenkomst, wat resulteert in een pure en authentieke expressie van het terroir van Banyuls-sur-Mer. De wijngaarden, gelegen op schistgronden, dragen bij aan de unieke mineraliteit en diepte van de wijnen.

  • Druivensoorten: Grenache, Carignan
  • Streek: Banyuls, Frankrijk
  • Smaak: Rijk, vol, zoet, met tonen van donkere bessen, vijgen, chocolade en kruiden
  • Serveertemperatuur: 12-14°C

35.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine du Traginer – Banyuls Rimage” te beoordelen
Frankrijk,Banyuls,Rimage,Traginer,Rouge

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.