Domaine Olivier Pithon – Le Vitriol Blanc

0 klantbeoordelingen

Domaine Olivier Pithon – Le Vitriol Blanc

Domaine Olivier Pithon, gelegen in de prachtige regio Roussillon in Frankrijk, is een toonbeeld van vakmanschap en passie in de wijnwereld. De oprichter, Olivier Pithon, begon zijn wijnbouwavontuur geïnspireerd door zijn grootvader en broer. Hij vestigde zijn domein in Calce, een plaats die wordt gekenmerkt door een unieke combinatie van terroirs met schist, kalksteen en klei.

Le Vitriol Blanc van Domaine Olivier Pithon is een sublieme witte wijn die de essentie van het terroir van Côtes Catalanes belichaamt. Deze wijn wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven en is een perfecte weerspiegeling van Olivier’s biodynamische benadering van wijnmaken. De wijngaarden liggen op een hoogte van ongeveer 300 meter, wat bijdraagt aan de frisheid en mineraliteit van de wijn.

De wijn wordt geproduceerd uit een blend van voornamelijk grenache blanc en grenache gris. De druiven worden met de hand geoogst en ondergaan een zachte persing. De fermentatie gebeurt spontaan met inheemse gisten, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepgang van de wijn. Le Vitriol Blanc rijpt vervolgens 10 maanden in Franse eiken vaten, waarvan 20% nieuw eiken, wat subtiele houttonen toevoegt zonder de frisse fruitige smaken te overheersen.

Bij het proeven van Le Vitriol Blanc word je verwelkomd door een levendige neus van witte bloemen, citrusvruchten en een hint van kruiden. De smaak is elegant en evenwichtig, met tonen van rijpe perzik, groene appel en een vleugje minerale scherpte. De wijn heeft een mooie structuur en een lange, verfrissende afdronk die uitnodigt tot nog een slok.

Let op fles van 0,5L!

  • Druivensoorten: Grenache Blanc, Grenache Gris
  • Streek: Languedoc-Roussillon, Frankrijk
  • Smaak: Rijpe perzik, groene appel, minerale tonen, hint van kruiden
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

 

22.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Olivier Pithon – Le Vitriol Blanc” te beoordelen
Frankrijk,Olivier Pithon,Le Vitriol,Blanc,Calce

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.