Domaine Les Charmettes – Viognier

0 klantbeoordelingen

Domaine Les Charmettes – Viognier

Domaine Les Charmettes Viognier, afkomstig uit de Languedoc-Roussillon regio in Frankrijk, is een ware verwennerij voor de zintuigen. Dit viognier is een prachtige expressie van de Côtes de Thau appellation, zorgvuldig vervaardigd om de karakteristieke aroma’s en smaken van deze druivensoort tot hun recht te laten komen.

Bij het inschenken onthult deze wijn een schitterende gouden kleur, die direct uitnodigt tot proeven. Het bouquet is intens en verleidelijk met geuren van rijpe abrikozen, perziken en een hint van muskaat. De eerste slok bevestigt deze indrukken en voegt een romige textuur toe, die prachtig in balans is met de frisheid van citrusvruchten. De smaakpapillen worden verder verrijkt met subtiele nuances van honing en een lichte kruidigheid, wat bijdraagt aan de complexiteit van deze wijn.

Het geheim achter de rijkdom van Domaine Les Charmettes viognier ligt in het nauwkeurige vinificatieproces. De druiven worden handmatig geoogst en ondergaan een macération pelliculaire bij lage temperaturen om de delicate aroma’s te behouden. Na een zachte persing vindt de fermentatie plaats in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperatuur, gevolgd door battonage om de wijn extra rondheid en diepte te geven. Het resultaat is een wijn die zowel frisheid als volheid biedt, ideaal om te genieten bij diverse gelegenheden.

Deze viognier is een uitstekende begeleider van gerechten zoals geroosterde kip, vis in romige sauzen en gekruide Aziatische gerechten. De wijn past ook perfect bij lichte salades en zachte kazen, waardoor hij veelzijdig inzetbaar is voor verschillende maaltijden en gelegenheden.

  • Druivensoorten: Viognier
  • Streek: Languedoc-Roussillon, Frankrijk
  • Smaak: Rijpe abrikozen, perziken, muskaat, honing, lichte kruidigheid
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

7.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Les Charmettes – Viognier” te beoordelen
Frankrijk,Charmettes,Languedoc,Viognier

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.