Domaine Les Charmettes – Sauvignon Blanc

0 klantbeoordelingen

Domaine Les Charmettes – Sauvignon Blanc

Domaine Les Charmettes sauvignon blanc biedt een uitmuntende wijnervaring die de essentie van de Languedoc-regio in Zuid-Frankrijk perfect weet vast te leggen. Deze wijn, geheel gemaakt van sauvignon blanc druiven, belichaamt de frisse en levendige karakteristieken van deze druivensoort.

De wijngaarden van Domaine Les Charmettes zijn gelegen in de schilderachtige Côtes de Thau, een subregio binnen het grotere Pays d’Oc. Het unieke terroir van deze streek, gekenmerkt door kalksteen en kleigronden, geeft de wijnen hun distinctieve mineraliteit en levendigheid. De nabijheid van de Middellandse Zee zorgt voor een mild klimaat dat ideaal is voor het rijpen van de druiven, wat bijdraagt aan de complexe smaakprofielen van hun wijnen.

Bij het inschenken van deze sauvignon blanc worden de zintuigen onmiddellijk geprikkeld door een uitnodigend aroma van citrusvruchten zoals grapefruit en limoen, gecombineerd met subtiele hints van verse kruiden en groene appel. Op de tong onthult de wijn een perfecte balans tussen frisse zuren en een fruitige kern, aangevuld met minerale tonen die zorgen voor een lange en verfrissende afdronk. Deze wijn is bij uitstek geschikt als aperitief, maar komt ook prachtig tot zijn recht naast zeevruchten, geitenkaas en lichte salades.

  • Druivensoorten: Sauvignon Blanc
  • Streek: Languedoc-Roussillon, Frankrijk
  • Smaak: Citrusvruchten, groene appel, frisse zuren, minerale tonen
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

7.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Les Charmettes – Sauvignon Blanc” te beoordelen
Frankrijk,Charmettes,Sauvignon Blanc,Languedoc

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.