Domaine Croix-Belle – Le Sept Rosé

0 klantbeoordelingen

Domaine Croix-Belle – Le Sept Rosé

Domaine Croix-Belle – Le Sept Rosé is een verfijnde roséwijn afkomstig uit de Côtes de Thongue-regio in het zuiden van Frankrijk. Deze prachtige wijn wordt geproduceerd door het familiebedrijf Domaine Croix-Belle, dat bekend staat om zijn toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid. De wijngaarden zijn gelegen in het hart van de Languedoc, waar het mediterrane klimaat en de kalkrijke bodem zorgen voor optimale groeiomstandigheden voor de druiven.

Le Sept Rosé is een blend van zeven verschillende druivensoorten, waaronder carignan, petit verdot, syrah, cabernet sauvignon en grenache. Deze combinatie zorgt voor een complexe en evenwichtige smaakbeleving. Bij het inschenken valt de wijn op door zijn elegante lichtroze kleur met een subtiele koperachtige gloed. In de neus biedt deze rosé een verleidelijke geur van vers rood fruit zoals aardbeien en frambozen, aangevuld met delicate bloemige tonen en een hint van citrus.

Bij de eerste slok onthult de wijn zijn frisheid en levendigheid, ondersteund door een heldere zuurgraad en zachte tannines. De smaak van sappig rood fruit wordt mooi in balans gehouden door lichte kruidige accenten en een vleugje mineraliteit. De afdronk is schoon en verfrissend, met een aangename lengte die uitnodigt tot nog een glas.

Domaine Croix-Belle – Le Sept Rosé is een uitstekende keuze voor diverse gelegenheden. Het is een veelzijdige wijn die zowel op zichzelf als in combinatie met gerechten tot zijn recht komt. Deze rosé past perfect bij lichte zomerse gerechten zoals salades, gegrilde vis, of mediterrane tapas. Het is ook een ideale metgezel voor picknicks en barbecues, waar zijn verfrissende karakter en toegankelijke smaakprofiel zeker in de smaak zullen vallen.

  • Druivensoorten: Carignan, Petit Verdot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Grenache
  • Streek: Fris, levendig, rood fruit, bloemige tonen, lichte kruidigheid
  • Smaak: Fris, levendig, rood fruit, bloemige tonen, lichte kruidigheid
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

20.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Croix-Belle – Le Sept Rosé” te beoordelen
Frankrijk,Croix-Belle,Le Sept,Rosé

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.