Domaine Malavieille – Alliance Blanc

0 klantbeoordelingen

Domaine Malavieille – Alliance Blanc

Domaine de Malavieille’s Alliance Blanc is een schitterende witte wijn uit de regio Languedoc-Roussillon, Frankrijk. Deze verfijnde blend van roussanne, viognier en grenache Blanc is een ware representatie van het terroir van Malavieille. De wijn kenmerkt zich door zijn helderheid en levendige smaakprofiel, wat een perfecte balans biedt tussen frisheid en complexiteit.

Bij de eerste slok worden de smaakpapillen begroet met een elegante mix van florale tonen, dankzij de roussanne, die aroma’s van bloemen zoals iris en pioenroos naar voren brengt. De viognier voegt een subtiele fruitigheid toe met hints van perzik en abrikoos, terwijl de grenache blanc zorgt voor een stevige structuur en een lichte kruidigheid.

Alliance Blanc is ideaal te combineren met een scala aan gerechten. Denk aan gegrilde vis, romige kipgerechten, of zelfs zoetere nagerechten zoals tarte tatin. Deze veelzijdigheid maakt het een uitstekende keuze voor diverse culinaire gelegenheden. De wijn heeft een aangename afdronk die lang blijft hangen, waardoor elke slok een genot is.

De productie is beperkt, met een capaciteit van slechts 5000 flessen, wat de exclusiviteit van deze wijn benadrukt.

  • Druivensoorten: Roussanne, Viognier, Grenache Blanc
  • Streek: Languedoc-Roussillon, Frankrijk
  • Smaak: Bloemig, fruitig, licht kruidig
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

13.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Malavieille – Alliance Blanc” te beoordelen
Frankrijk,Malavieille,Languedoc,Alliance

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.