Domaine des Lauriers – Cuvée Guillaume

0 klantbeoordelingen

Domaine des Lauriers – Cuvée Guillaume

De Cuvée Guillaume van Domaine des Lauriers is een verfijnde rode wijn uit de streek Pays d’Oc, een subregio van het beroemde Languedoc-Roussillon wijngebied in Zuid-Frankrijk. Deze wijn, een meesterlijke blend van syrah en grenache, belichaamt de essentie van de regio en biedt een rijke, krachtige smaakervaring die perfect past bij een breed scala aan gerechten.

De Cuvée Guillaume presenteert een diep granaatrode kleur in het glas, wat direct wijst op zijn intense karakter. Het bouquet is indrukwekkend en complex, met krachtige aroma’s van rijpe zwarte bessen, pruimen en subtiele hints van specerijen zoals peper en vanille. Bij het proeven onthult de wijn een volle, ronde mondgevoel, verrijkt met tonen van gedroogd fruit, kruiden en een vleugje eikenhout. De tannines zijn goed geïntegreerd, wat zorgt voor een zijdezachte textuur en een lange, elegante afdronk.

Domaine des Lauriers volgt een duurzame benadering bij de productie van hun wijnen. De druiven worden zorgvuldig geoogst en ondergaan een temperatuurgecontroleerde fermentatie om de pure fruitaroma’s te behouden. De wijngaarden zijn gelegen op kalkrijke heuvels, wat bijdraagt aan de mineraliteit en structuur van de wijn. Deze specifieke cuvée wordt geproduceerd onder de IGP Pays d’Oc appellatie, wat staat voor een hoge kwaliteit en een duidelijk herkomst.

De Cuvée Guillaume is veelzijdig en past uitstekend bij diverse gerechten. Probeer deze wijn eens met gegrild rood vlees, wildgerechten of stevige stoofschotels. Ook bij kazen komt deze wijn goed tot zijn recht. Voor de optimale smaakbeleving, serveer de wijn tussen 14 en 16 graden Celsius. De complexiteit en diepte van deze wijn maken het ook een uitstekende keuze voor speciale gelegenheden en verfijnde diners.

  • Druivensoorten: Syrah, Grenache
  • Streek: Languedoc-Roussillon, Frankrijk
  • Smaak: Rijpe zwarte bessen, pruimen, specerijen, vanille
  • Serveertemperatuur: 14-16°C

9.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine des Lauriers – Cuvée Guillaume” te beoordelen
Frankrijk,Lauriers,Guillaume,Syrah,Grenache

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.