Sauta Roc – In Ganno 

0 klantbeoordelingen

Sauta Roc – In Ganno

Sauta Roc – In Ganno is een voortreffelijke witte wijn uit de Pays d’Oc-regio in Zuid-Frankrijk. Deze wijn wordt geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis Sauta Roc, dat bekend staat om zijn kwaliteitswijnen en zijn toewijding aan traditionele wijnbouwmethoden.

De Sauta Roc In Ganno wordt gemaakt van de muscat blanc à petits grains-druif, wat resulteert in een wijn die een schitterende balans biedt tussen frisheid en complexiteit. Het aroma opent met expressieve tonen van witte bloemen, honing en rijpe perziken. In de mond ervaart men een rijke en volle smaak, waarbij hints van tropisch fruit zoals mango en ananas naar voren komen, ondersteund door een subtiele mineraliteit en een vleugje citrus. De afdronk is lang en elegant, met een verfijnde zoetheid die perfect in balans is met de frisse zuren.

De wijngaarden van Sauta Roc bevinden zich in de Pays d’Oc, een regio die bekend staat om zijn diverse terroir en gunstige klimaat. Het mediterrane klimaat, gecombineerd met kalkrijke bodems, zorgt voor optimale groeiomstandigheden voor de muscat blanc à petits grains-druif. Dit terroir draagt bij aan de intense aroma’s en de levendige zuurgraad van de wijn.

Bij Sauta Roc wordt veel waarde gehecht aan traditionele wijnbouwmethoden en duurzaamheid. De druiven worden met de hand geoogst om ervoor te zorgen dat alleen de beste vruchten worden geselecteerd. Na een zorgvuldige fermentatie in roestvrijstalen tanks om de frisheid te behouden, rijpt de wijn kort op de lie om extra complexiteit en textuur te ontwikkelen.

Sauta Roc In Ganno is een veelzijdige wijn die goed combineert met een breed scala aan gerechten. Het is een uitstekende keuze bij zeevruchten, lichte pastagerechten en frisse salades. Ook als aperitief komt deze wijn uitstekend tot zijn recht.

  • Druivensoort: Muscat Blanc à Petits Grains
  • Streek: Languedoc-Roussillon, Frankrijk
  • Smaak: Rijpe perziken, tropisch fruit, honing, citrus
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

19.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sauta Roc – In Ganno ” te beoordelen
Frankrijk,In Ganno,Sauta Roc,Orange

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.