Domaine de Petit Roubié – Sauvignon Blanc 

0 klantbeoordelingen

Domaine de Petit Roubié – Sauvignon Blanc

Domaine de Petit Roubié Sauvignon Blanc is een schitterende expressie van de Languedoc-Roussillon regio, bekend om zijn aromatische frisheid en uitgebalanceerde smaakprofiel. Deze wijn is vervaardigd door het gerespecteerde wijnhuis Domaine de Petit Roubié, geleid door Olivier en Floriane Azan, die in 1981 de overstap maakten naar wijnbouw en sindsdien een voortrekkersrol spelen in biologische wijnbouw. Hun wijngaarden bevinden zich in het pittoreske dorp Pinet, dicht bij de Étang de Thau, en zijn volledig biologisch gecertificeerd sinds 1995.

De Sauvignon Blanc van Domaine de Petit Roubié wordt gekenmerkt door een heldere strogele kleur en een expressieve neus met geuren van buxus, witte perzik en limoen. In de mond biedt deze wijn een verfrissende en goed uitgebalanceerde smaakervaring met tonen van boom- en tropisch fruit, aangevuld met citrus. De afdronk is lang en levendig, wat deze wijn bijzonder geschikt maakt voor warme zomerdagen of als aperitief.

Dankzij de zorgvuldige vinificatie zonder overmatige eikinvloed, behoudt de wijn zijn pure en authentieke smaken. De druiven worden geoogst op hun optimale rijpheid en gevinifieerd met minimale interventie om de natuurlijke kenmerken van het terroir te benadrukken.

Domaine de Petit Roubié Sauvignon Blanc is een uitstekende begeleider van zeevruchten en gegrilde visgerechten, en komt het beste tot zijn recht bij een serveertemperatuur van 8-10 graden Celsius. Deze wijn, met zijn veganistische en biologische kwaliteiten, is niet alleen een genot om te drinken maar ook een bewuste keuze voor de milieubewuste wijndrinker.

  • Druivensoorten: Sauvignon Blanc
  • Streek: Languedoc-Roussillon, Frankrijk
  • Smaak: Boomfruit, tropisch fruit, citrus
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

12.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine de Petit Roubié – Sauvignon Blanc ” te beoordelen
Frankrijk,Petit Roubié,Sauvignon Blanc

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.