Domaine de Petit Roubié – Nature de Roubié Blanc

0 klantbeoordelingen

Domaine de Petit Roubié – Nature de Roubié Blanc

De Nature de Roubié Blanc is een verfijnde witte wijn afkomstig uit de Languedoc-regio in Zuid-Frankrijk. Deze wijn wordt vervaardigd door het gerenommeerde wijnhuis Domaine de Petit Roubié, dat bekend staat om zijn duurzame en biologische wijnbouwpraktijken. Het wijnhuis is gevestigd in het pittoreske dorpje Pinet, een gebied dat beroemd is om zijn hoogwaardige Picpoul de Pinet-wijnen.

De Nature de Roubié Blanc wordt gemaakt van de picpoul-druif, een inheemse variëteit die bekend staat om zijn levendige zuurgraad en verfrissende karakter. Deze wijn wordt gewaardeerd om zijn helderheid en jeugdigheid, met een aromatisch profiel dat doet denken aan groene appel, aromatische limoen, peer, meloen en subtiele florale tonen. De neus wordt gedomineerd door frisse citrusaroma’s en florale hints van papaja, buxus, limoen en vlierbloesem, wat een levendig en uitnodigend bouquet oplevert.

Bij het proeven biedt de Nature de Roubié Blanc een evenwichtige smaakervaring, waarbij de levendige zuren perfect in balans zijn met de subtiele fruitige tonen. De wijn heeft een lichte body en is droog van stijl, wat het een ideale keuze maakt voor diverse culinaire combinaties. Hij past uitstekend bij gerechten zoals vis en zeevruchten, lichte salades en gegrilde kip. De wijn is ook biologisch en vegan gecertificeerd, wat het een verantwoorde keuze maakt voor de milieubewuste wijndrinker.

  • Druivensoorten: Picpoul
  • Streek: Languedoc-Roussillon, Frankrijk
  • Smaak: Groen appel, limoen, peer, meloen, florale tonen
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

11.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine de Petit Roubié – Nature de Roubié Blanc” te beoordelen
Frankrijk,Petit Roubié,Nature de Roubié,Blanc

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.