Terre des Olivettes – Rosé

0 klantbeoordelingen

Terre des Olivettes – Rosé

Terre des Olivettes Rosé is een prachtige rosé wijn afkomstig uit de regio Pays d’Oc in het zonnige Zuid-Frankrijk. Deze wijn is een harmonieuze blend van de druivensoorten carignan, cinsault, syrah en grenache, die zorgvuldig worden geoogst om de unieke kenmerken van elke variëteit te behouden. Het wijnhuis Terre des Olivettes staat bekend om zijn moderne benadering van traditionele wijnbereiding, waarbij ze gebruikmaken van een combinatie van terroir en innovatieve technieken.

Deze rosé valt op door zijn delicate, bleekroze kleur en een verleidelijke neus van klein rood fruit zoals framboos, rode bes en roze grapefruit. In de mond biedt deze wijn een frisse, ronde smaak met subtiele tonen van geroosterd brood, boter en meer rood fruit. De afdronk is verfrissend en zuiver, wat deze rosé een perfecte metgezel maakt voor warme zomerdagen en lichte maaltijden.

De wijngaarden van Terre des Olivettes profiteren van een mediterraan klimaat met een gunstige blootstelling aan zon en een koele, beschermende noordenwind. Deze omstandigheden dragen bij aan een langzame en gelijkmatige rijping van de druiven, wat resulteert in een evenwichtige en smaakvolle wijn. De wijnbereiding vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen, waardoor de frisse en fruitige karakteristieken behouden blijven.

Terre des Olivettes Rosé is uitstekend te combineren met een breed scala aan gerechten, van pasta met tonijn tot vegetarische schotels en lichte visgerechten. Deze veelzijdige wijn is ook een uitstekende keuze als aperitief, vooral in combinatie met hapjes zoals gedroogde tomaat, feta en groene olijvencake.

  • Druivensoorten: Carignan, Cinsault, Syrah, Grenache
  • Streek: Languedoc-Roussillon, Frankrijk
  • Smaak: Frisse, ronde smaak met tonen van rood fruit en subtiele boterachtige nuances
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

8.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Terre des Olivettes – Rosé” te beoordelen
Frankrijk,Olivettes,Rosé,Languedoc

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.