Château Barbanau – l’Instant Rosé

0 klantbeoordelingen

Château Barbanau – l’Instant Rosé

L’Instant Rosé van Château Barbanau is een ware viering van de Provençaalse terroir, gecertificeerd biologisch, biodynamisch en veganistisch. Deze elegante rosé, gelegen aan de westelijke rand van de Côtes de Provence, wordt geteeld op 360 meter hoogte, waar de wijngaarden profiteren van een uniek microklimaat en een bodem die rijk is aan klei en kalksteen.

Deze wijn is een blend van cinsault, syrah en grenache druiven, zorgvuldig geselecteerd om de essentie van de regio te vangen. Het vinificatieproces omvat een pelliculaire maceratie voor de cinsault en grenache druiven, gevolgd door een temperatuurgecontroleerde fermentatie om de frisse en fruitige karakteristieken van de wijn te behouden.

Bij het inschenken onthult L’Instant Rosé een bleke, bijna transparante roze kleur met sprankelende reflecties. In de neus worden aroma’s van rode vruchten, witte bloemen, perzikhuid en roze grapefruit vrijgegeven, die uitnodigen tot een verfrissende en smaakvolle ervaring. De smaak is licht en fris, met een mooie mineraliteit en een lange, zuivere afdronk.

Deze rosé is perfect om te serveren bij lichte gerechten zoals gemarineerde zalm, Griekse salade, of als aperitief. De wijn is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten, aangezien er geen dierlijke producten worden gebruikt in het productieproces. Château Barbanau zet zich in voor duurzaamheid en respect voor de natuur, wat terug te zien is in elke fles L’Instant Rosé.

  • Druivensoorten: Cinsault, Syrah, Grenache
  • Streek: Provence, Frankrijk
  • Smaak: Frisse en fruitige aroma’s van rode vruchten, witte bloemen en roze grapefruit
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

16.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Château Barbanau – l’Instant Rosé” te beoordelen
Frankrijk,Provence,Barbanau,Rosé

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.