Château Barbanau – l’Instant Blanc

0 klantbeoordelingen

Château Barbanau – l’Instant Blanc

Château Barbanau’s L’Instant Blanc is een verfijnde witte wijn uit de Côtes de Provence, die een perfecte balans biedt tussen frisheid en complexiteit. Deze wijn is een blend van rolle (vermentino), ugni blanc en clairette, druivensoorten die zorgvuldig zijn geteeld op de biodynamische wijngaarden van het château. Gelegen op een hoogte van 360 meter aan de westkant van de appellatie, profiteren de wijnstokken van een unieke combinatie van klei- en kalkbodems, wat bijdraagt aan de karakteristieke smaak van de wijn.

L’Instant Blanc presenteert een heldere, lichtgele kleur met groene tinten. Het bouquet onthult levendige aroma’s van citroengras, grapefruit, en subtiele tonen van honing en rozemarijn. De smaak is even indrukwekkend met lagen van rijpe perzik, appel en peer, die samenkomen in een harmonieuze mix van fruit en mineraliteit. De wijn heeft een lichte body en een frisse, droge afdronk, wat het een ideale keuze maakt voor warme dagen en lichte maaltijden.

Deze wijn wordt het best geserveerd bij een temperatuur tussen 10 en 12 graden Celsius, wat de delicate smaken en aroma’s optimaal tot hun recht laat komen. L’Instant Blanc past perfect bij gerechten zoals gegrilde octopus, schelpdieren, en lichte vegetarische schotels. Het is ook een uitstekende keuze als aperitief.

Met een productie van ongeveer 15.000 flessen per jaar, blijft Château Barbanau trouw aan zijn biodynamische filosofie, waarbij de nadruk ligt op natuurlijke en minimale interventie tijdens het wijnmaakproces. Dit draagt bij aan de zuiverheid en expressie van de terroir in elke fles.

  • Druivensoorten: Rolle (Vermentino), Ugni Blanc, Clairette
  • Streek: Provence, Frankrijk
  • Smaak: Fris, droog, fruitig met minerale tonen
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

17.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Château Barbanau – l’Instant Blanc” te beoordelen

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.