Château Barbanau – Cassis Clos Val Bruyère

0 klantbeoordelingen

Château Barbanau – Cassis Clos Val Bruyère

Château Barbanau, gelegen in het pittoreske Cassis, produceert een verfijnde witte wijn genaamd Clos Val Bruyère. Dit wijndomein, dat al eeuwenlang in de familie is, combineert traditionele wijnbouwmethoden met moderne technieken om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te creëren.

Clos Val Bruyère is een blend van de druivensoorten clairette, marsanne, sauvignon blanc en ugni blanc. De wijngaard is gelegen op een terroir van kalksteen en klei, wat bijdraagt aan de unieke smaakprofielen van de wijn. De druiven worden met de hand geoogst en ondergaan een zorgvuldige vinificatie, inclusief schilweking en temperatuurgecontroleerde fermentatie.

De wijn heeft een heldere, lichtgele kleur met groene reflecties. Het aroma is rijk aan witte vruchten zoals perzik en peer, gecombineerd met verfrissende citrusnoten en een vleugje citroengras. Bij het proeven biedt de wijn een levendige frisheid, gevolgd door een aangename, licht zure afdronk. Deze smaakbalans maakt de wijn bijzonder geschikt voor zomerse dagen.

De wijn is een uitstekende begeleider van zeevruchten, gegrilde vis en lichte salades, en past perfect bij gerechten zoals een Caesar salade of Provence kaas.

  • Druivensoorten: Clairette, Marsanne, Sauvignon Blanc, Ugni Blanc
  • Streek: Provence, Frankrijk
  • Smaak: Witte vruchten, citrus, citroengras, fris met een licht zure afdronk
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

19.00

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Château Barbanau – Cassis Clos Val Bruyère” te beoordelen
Frankrijk,Cassis,Barbanau,Provence

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.