Domaine Montirius – Côte du Rhône Jardin Secret

0 klantbeoordelingen

Domaine Montirius – Côte du Rhône Jardin Secret

Domaine Montirius, gelegen in het hart van de zuidelijke Rhône-vallei, presenteert met trots de “Jardin Secret” Côte du Rhône. Deze uitzonderlijke wijn, geproduceerd door de familie Saurel die al vijf generaties lang het domein beheert, is een waar juweel voor elke wijnliefhebber.

De “Jardin Secret” is een monocepage, uitsluitend gemaakt van grenache-druiven, geteeld op oude wijnstokken in de appellatie Côtes du Rhône. De wijngaarden zijn gelegen in het dorp Sablet, een gebied dat bekend staat om zijn stony terroir en mediterrane klimaat, wat bijdraagt aan de unieke smaakprofiel van de wijn. Het domein werkt volledig biodynamisch, wat betekent dat alle druiven met de hand worden geoogst en op natuurlijke wijze worden gefermenteerd, zonder gebruik van chemische toevoegingen.

Bij het inschenken onthult deze wijn een diepe, robijnrode kleur. Het aroma wordt gedomineerd door tonen van rijpe donkere vruchten zoals zwarte kersen en pruimen, aangevuld met hints van kruiden en een vleugje rook. In de mond is de “Jardin Secret” vol en soepel, met goed geïntegreerde tannines en een lange, zijdezachte afdronk. De complexe lagen van smaak maken deze wijn zowel intrigerend als verfijnd, met een perfecte balans tussen fruitigheid en kruidigheid.

Het is een uitstekende begeleider van gegrild vlees, zoals lamskoteletjes, maar past ook perfect bij gerechten zoals geroosterde eend of een rijke paddenstoelenrisotto.

  • Druivensoorten: Grenache
  • Streek: Rhône, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Rijpe donkere vruchten, kruiden, rook, soepele tannines
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

23.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Montirius – Côte du Rhône Jardin Secret” te beoordelen
Frankrijk,Montirius,Jardin,Secret,Grenache

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.