Vignerons d’Estézargues – Taparas Blanc 

0 klantbeoordelingen

Vignerons d’Estézargues – Taparas Blanc

De Vignerons d’Estézargues Taparas Blanc, afkomstig uit de zonnige Rhônevallei in Frankrijk, belichaamt een levendige expressie van biologische wijnbouw. Deze wijn is een harmonieuze blend van 50% grenache blanc, 25% viognier en 25% roussanne, die samen een rijke, complexe smaakervaring bieden.

Bij de eerste slok onthult de Taparas Blanc intense aroma’s van gele steenvruchten zoals perzik en abrikoos, verrijkt met nuances van honing en brioche. De smaak is fris en rond, met een uitgebalanceerde droogheid en een subtiele bitterheid in de afdronk, wat zorgt voor een aangename complexiteit. De wijn biedt ook hints van witte bloemen, die bijdragen aan zijn elegantie en verfijning.

Geproduceerd met een minimale interventie, is de Taparas Blanc een ware weerspiegeling van zijn terroir, gekenmerkt door harde sedimentaire rotsen en natuurlijk cement van kiezelstenen. Deze methode versterkt de natuurlijke kenmerken van de druiven, die met spontane fermentaties en zonder filtering of klaring worden verwerkt, waarbij slechts een minimale hoeveelheid zwavel bij het bottelen wordt toegevoegd.

De Vignerons d’Estézargues, een coöperatie die bekend staat om zijn innovatieve benadering van natuurlijke wijnbereiding, benadrukt de individuele kenmerken van elke wijnboer en hun specifieke wijngaarden. Deze benadering resulteert in wijnen die niet alleen de unieke eigenschappen van hun terroir uitdrukken, maar ook de persoonlijkheid en het vakmanschap van hun makers.

  • Druivensoorten: Grenache Blanc, Viognier, Roussanne
  • Streek: Rhône, Frankrijk
  • Smaak: Geconcentreerd met fruitige en droge tonen, medium-bodied, frisse zuurgraad
  • Serveertemperatuur: 12-14°C

 

13.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vignerons d’Estézargues – Taparas Blanc ” te beoordelen
Frankrijk,Rhône,Taparas,Blanc

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.