Vignerons d’Estézargues – Ephémère

0 klantbeoordelingen

Vignerons d’Estézargues – Ephémère

De Vignerons d’Estézargues ‘Cuvée Ephémère’ vertegenwoordigt een buitengewone combinatie van vakmanschap en natuurlijke wijnbereiding, gevestigd in de zonovergoten Côtes du Rhône. Deze intrigerende witte wijn, geproduceerd door een samenwerkingsverband van tien lokale families, benadrukt het belang van geringe menselijke interventie en het gebruik van biodynamische landbouwpraktijken. grenache blanc, viognier, en roussanne zijn de zorgvuldig geselecteerde druivenrassen die samen een rijk bouquet van witte bloemen, perziken en peren onthullen, wat resulteert in een smaakprofiel dat zowel veelzijdig als verfijnd is.

In de kelder worden de druiven met liefde en aandacht behandeld, waarbij alleen natuurlijke processen worden toegepast om de ware essentie van de druiven naar voren te brengen. De wijnmakers van Estézargues, met Armelle Rouault aan het roer, streven ernaar om hun wijnen te produceren met minimale toevoegingen en interventies. Dit houdt in dat er geen commerciële gisten, enzymen, of andere toevoegingen worden gebruikt, en slechts minimale hoeveelheden zwavel bij het bottelen indien nodig.

Deze benadering van wijnmaken wordt verder versterkt door de focus op het apart vinificeren van verschillende terroirs binnen de coöperatie, waardoor elke cuvée zijn unieke karakter en de persoonlijkheid van de individuele wijnboer kan tonen. De ‘Cuvée Ephémère’ is een uitstekend voorbeeld van deze filosofie en biedt een boeiende weergave van het terroir van de zuidelijke Rhône.

  • Druivensoorten: Grenache Blanc, Viognier, Roussanne
  • Streek: Rhône, Frankrijk
  • Smaak: Witte bloemen, perziken, peren
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

 

11.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vignerons d’Estézargues – Ephémère” te beoordelen
Frankrijk,d'Estézargues,Ephémère,Rhône

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.