Matthieu Barret – Saint-Joseph Rouge

0 klantbeoordelingen

Matthieu Barret – Saint-Joseph Rouge

De Matthieu Barret – Saint-Joseph, afkomstig van het bekende Domaine du Coulet, is een expressie van uitzonderlijke kwaliteit uit de Rhônevallei in Frankrijk. Deze rode wijn, geproduceerd uit syrah, staat bekend om zijn medium tot volle body en droge karakter. Liefhebbers van de wijn waarderen de complexe smaken van zwarte kersen, specerijen en aardse tonen, verrijkt met een vleugje lavendel en een subtiele ziltigheid.

Het wijnhuis, onder leiding van de enthousiaste Matthieu Barret, hanteert biodynamische en organische landbouwmethoden, wat bijdraagt aan de zuiverheid en intensiteit van de smaak. De druiven worden gedeeltelijk ontsteeld en ondergaan een natuurlijke fermentatie met wilde gisten, wat resulteert in een wijn met een krachtige structuur en een lange afdronk. Het rijpingsproces vindt plaats in betonnen cuves en terracotta kruiken, waardoor de wijn een unieke textuur krijgt zonder de invloed van hout.

De Saint-Joseph van Matthieu Barret is niet alleen populair vanwege zijn smaakprofiel, maar ook door zijn positie binnen de topwijnen van de wereld. Deze wijn is perfect te combineren met rijke vleesgerechten zoals gebraden duif, boudin noir of gestoofde runderwang.

  • Druivensoort: Syrah
  • Streek: Rhône, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Krachtig, specerijen, zwarte kersen, aardse ondertonen
  • Serveertemperatuur: 15°C

32.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Matthieu Barret – Saint-Joseph Rouge” te beoordelen
Frankrijk,Barret,Saint-Joseph,Rouge,syrah

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.