Mas du Chêne – Costières de Nîmes Empreinte

0 klantbeoordelingen

Mas du Chêne – Costières de Nîmes Empreinte

Ontdek de rijke smaken en het uitgesproken karakter van de Mas du Chêne Empreinte, een voortreffelijke rode wijn uit de zonovergoten wijngaarden van Costières de Nîmes. Deze cuvée, zorgvuldig samengesteld uit syrah, grenache en carignan, belichaamt de levendige geest van het zuiden van de Rhône-vallei.

De Mas du Chêne Empreinte biedt een verleidelijke balans tussen kracht en finesse. De rijping van twaalf maanden op hout, gevolgd door eenzelfde periode op fles, verrijkt de wijn met zachte tannines en een subtiele hint van hout. Deze methodes verfijnen de structuur en voegen een complexe laag van smaken toe die zowel fris als mineraal aanvoelen. Deze technieken zorgen niet alleen voor een verhoogde complexiteit maar bevorderen ook de ontwikkeling van rijke, diepe smaken die de lokale terroir weerspiegelen.

De wijn komt uit een gebied dat bekend staat om zijn robuuste en kruidige rode wijnen, die uitstekend passen bij de rustieke, lokale keuken. De invloed van de Mistralwind draagt bij aan de unieke kwaliteiten van de druiven, door de wijngaarden te beschermen tegen ziektes en overtollig vocht. De bodems, rijk aan stenen en rode klei, stimuleren de wijnstokken om diep te wortelen, wat resulteert in een wijn met opmerkelijke complexiteit en diepgang.

De Mas du Chêne Empreinte is niet alleen een toonbeeld van vakmanschap maar ook een expressie van een rijke wijntraditie die diepgeworteld is in de geschiedenis van de regio. Geniet van de levendige en uitgesproken persoonlijkheid van deze wijn, die een reflectie is van het land en de liefde voor wijnmaken.

  • Druivensoorten: Syrah, Grenache, Carignan
  • Streek: Rhône, Frankrijk
  • Smaak: Krachtig, kruidig, met zachte tannines en een hint van hout
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

18.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mas du Chêne – Costières de Nîmes Empreinte” te beoordelen
Frankrijk,Mas du Chêne,syrah,Rhône

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.