Cros des Calades – Ballon Rouge

0 klantbeoordelingen

Cros des Calades – Ballon Rouge

Cros des Calades Ballon Rouge is een elegante rode wijn afkomstig uit de Rhône-vallei in Frankrijk. Deze wijn is het resultaat van de passie en expertise van Florence en Benoît Chazallon van Château de la Selve. De wijn wordt gemaakt met biologische druiven van nabijgelegen wijngaarden en met minimale interventie, wat zorgt voor een pure en natuurlijke smaakervaring.

Ballon Rouge is een blend van grenache, syrah en cabernet sauvignon. Deze combinatie zorgt voor een harmonieuze balans tussen fruitigheid en structuur. De grenache en syrah brengen levendige tonen van rode vruchten zoals kersen en frambozen, terwijl de cabernet diepte en stevigheid toevoegt. De wijn wordt gekenmerkt door zachte tannines en een soepele afdronk, wat hem zeer toegankelijk maakt.

De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en gefermenteerd met inheemse gisten. De vinificatie gebeurt met respect voor het terroir, zonder het gebruik van chemische toevoegingen, wat resulteert in een authentieke uitdrukking van de wijngaarden. Na de fermentatie rijpt de wijn gedurende enkele maanden in roestvrijstalen tanks, wat de frisheid en fruitige aroma’s behoudt.

Deze wijn past perfect bij diverse gerechten zoals gegrild rood vlees, wild, en rijke stoofschotels. Hij kan ook goed gecombineerd worden met harde kazen en charcuterie voor een verfijnde eetervaring.

  • Druivensoorten: Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon
  • Streek: Rhône, Frankrijk
  • Smaak: Rijke tonen van rode vruchten, zachte tannines, soepele afdronk
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

12.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cros des Calades – Ballon Rouge” te beoordelen
Frankrijk,Ballon,Calades,Rhône

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.