Cros des Calades  – Ballon Blanc

0 klantbeoordelingen

Cros des Calades  – Ballon Blanc

Ontdek de pure schoonheid van Cros des Calades – Ballon, een wijn die een delicate balans van karakter en finesse uitstraalt. Deze wijn komt voort uit de nauwgezette zorg van Florence en Benoît Chazallon, waarbij gebruik wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven uit de directe omgeving van hun wijnmakerij in de zuidelijke Rhône-vallei. Hun benadering van wijn maken is een toonbeeld van respect voor de natuur met minimale interventie, waardoor de kenmerkende kwaliteiten van elk oogstjaar en terroir behouden blijven.

De Ballon is een expressieve witte wijn die de smaakpapillen prikkelt met noten van appel, peer en een vleugje honingzoete bloesems, afgerond met een verfrissende zuurgraad. Dit maakt hem uitstekend geschikt als aperitief of in combinatie met lichte, frisse gerechten zoals vis of een zomerse salade.

De wijn is een blend van viognier, roussanne en sauvignon blanc druiven, die elk bijdragen aan de complexe aroma’s en smaken. Deze druiven worden zorgvuldig ’s nachts geoogst om hun frisheid te behouden en vervolgens direct geperst, gefermenteerd met inheemse gisten, en zes maanden gerijpt op fijne droesem in roestvrijstalen tanks. Dit zorgvuldige proces zorgt ervoor dat de wijn zijn natuurlijke helderheid en fruitigheid behoudt.

  • Druivensoorten: Viognier, Roussanne, Sauvignon Blanc
  • Streek: Rhône, Frankrijk
  • Smaak: Fris, fruitig met noten van appel, peer en honingzoete bloesems
  • Serveertemperatuur: 7-10°C

12.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cros des Calades  – Ballon Blanc” te beoordelen
Frankrijk,Ballon,Calades,Rhône

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.