Mouthes le Bihan – La Pie Colette Blanc

0 klantbeoordelingen

Mouthes le Bihan – La Pie Colette Blanc

Mouthes le Bihan – La Pie Colette Blanc vertegenwoordigt het beste van de biologische wijnbouw, gelegen in het hart van de Côtes de Duras. Deze verfijnde witte wijn is een lofzang op de rijke traditie en innovatie van wijnmakers Catherine & Jean-Mary Le Bihan. Hun streven naar een minimale interventie in de kelder, met het gebruik van inheemse gisten en geen andere toevoegingen behalve zwaveldioxide bij het bottelen, maakt deze wijn tot een uitdrukking van puur vakmanschap.

De visuele presentatie is prachtig met een strogele kleur en levendige groene reflecties, wat duidt op zijn jeugdigheid en frisheid. De blend van sémillon, sauvignon blanc en chenin blanc biedt een rijke aromatische expressie, met een harmonieus boeket van bloemige tonen en wit fruit, met peer en amandel, vergezeld door verfrissende citrus. In de mond biedt La Pie Colette een precieze, goed uitgebalanceerde smaak met een tedere en frisse textuur, en een gastronomische afdronk die getuigt van zijn kwaliteit.

Ideaal geserveerd met een scala aan gerechten, van roze garnalen en vis tartaar tot zalm en papillote. De elegante structuur van deze wijn maakt hem ook een uitstekende begeleider van gepocheerde filets de rouget en droge geitenkazen.

  • Druivensoorten: Sémillon, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc
  • Streek: Sud-Oest, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Fruitig en bloemig met een frisse, gastronomische afdronk
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

17.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mouthes le Bihan – La Pie Colette Blanc” te beoordelen
Sud-Oest,Frankrijk,LeBihan,Pie Colette

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.