Château Fonroque – Saint-Emilion Grand Cru Classé

0 klantbeoordelingen

Château Fonroque – Saint-Emilion Grand Cru Classé

Château Fonroque, een ware parel uit de Saint-Émilion Grand Cru Classé van Bordeaux, is niet alleen een testament van de rijke geschiedenis van de wijnmakerij, maar ook van hun toewijding aan biodynamische wijnbouw. Dit landgoed, gelegen op een pittoreske locatie in het hart van de Bordeaux-wijnregio, combineert een plateau en een westelijk gelegen heuvel die zorgen voor een unieke terroir.

Met een wijngaard van ongeveer 20 hectare, verbouwt Château Fonroque voornamelijk merlot (87%) en cabernet franc (13%). Deze samenstelling resulteert in een rijke en volle rode wijn die de zintuigen prikkelt met zijn gelaagde smaken en aroma’s. De wijn heeft een diepe kleur en biedt een verfijnde mondgevoel met uitstekende frisheid en elegantie, die garant staat voor een harmonieuze veroudering.

Dankzij de biodynamische landbouwmethoden die sinds 2008 worden toegepast, straalt deze wijn natuurlijkheid uit en bezit het een authentieke expressie van zijn terroir. Deze praktijken onderstrepen de inzet van het château voor duurzaamheid en respect voor het milieu, wat bijdraagt aan de kwaliteit en puurheid van hun wijnen.

Als een echte vertegenwoordiger van de Grand Cru Classé, biedt Château Fonroque een intrigerende smaakervaring met een evenwichtige structuur, verlevendigd door levendige zuren en goed geïntegreerde tannines die leiden tot een lange en bevredigende afdronk.

  • Druivensoorten: Merlot, Cabernet Franc
  • Streek: Bordeaux, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Rijk, vol, met gelaagde aroma’s en een lange afdronk
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

52.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Château Fonroque – Saint-Emilion Grand Cru Classé” te beoordelen
Bordeaux,Saint-Emillion,Frankrijk,Merlot

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.