Laurant Barth – Riesling 

0 klantbeoordelingen

Laurant Barth – Riesling

Ontdek de Laurent Barth riesling, een unieke expressie van vakmanschap en terroir. Deze wijn, diep geworteld in de grandioze landschappen van de Elzas, vertegenwoordigt de passie en precisie van Laurent Barth. Met wijngaarden die streng biodynamisch worden beheerd, onthult elke slok de pure essentie van riesling, geteeld op de granietrijke hellingen van het prestigieuze Schlossberg-terroir.

De riesling van Barth onderscheidt zich door zijn heldere, strakke structuur en hoge zuiverheid, die samensmelten in een lange, droge en ziltige afdronk. Deze wijn wordt gekenmerkt door een verfijnde vinificatie, waarbij natuurlijke gisten en minimale filtratie worden toegepast om de authentieke smaken en het unieke karakter van het terroir te bewaren.

Dankzij zijn benadering in zowel de wijngaard als de wijnkelder, slaagt Laurent Barth erin om wijnen te creëren die zowel krachtig als elegant zijn, met een vibrerende fruitigheid en een onderliggende complexiteit. De wijn wordt gekoeld verwerkt, waarbij de fermentatie en rijping plaatsvinden in een mix van roestvrijstaal en traditionele vaten van Elzasser eikenhout, wat zorgt voor een heldere en zuivere expressie van de druif.

Deze riesling is niet alleen een weerspiegeling van de toewijding en het detail waarmee Laurent Barth zijn wijnen benadert, maar ook een ode aan de rijke wijntraditie van de Elzas. Een ware traktatie voor de kenner, perfect om te genieten bij een verfijnde maaltijd of op een speciale gelegenheid.

  • Druivensoort: Riesling
  • Streek: Elzas, Frankrijk
  • Smaak: Strak, mineraal, met een droge en ziltige afdronk
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

21.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Laurant Barth – Riesling ” te beoordelen
riesling,Barth,frankrijk,elzas

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.