Jean-Claude Lapalu – Brouilly La Croix des Rameaux

0 klantbeoordelingen

Jean-Claude Lapalu – Brouilly La Croix des Rameaux

De Jean-Claude Lapalu Brouilly La Croix des Rameaux is een uitmuntende rode wijn die de essentie van het Beaujolais-gebied belichaamt. Deze wijn wordt vervaardigd uit gamay-druiven, zorgvuldig geselecteerd van oude wijnstokken die wel 70 jaar oud zijn, gelegen op de steile hellingen rond Saint-Etienne-la-Varenne. Deze wijn is een ware expressie van het terroir, waarbij geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt worden. De natuurlijke omgeving draagt bij aan de complexiteit en rijkdom van de wijn.

Jean-Claude Lapalu is een vooraanstaande figuur in de natuurlijke wijnbeweging in Beaujolais. Hij heeft de wijze van wijn maken in dit gebied getransformeerd door zijn toewijding aan natuurlijke processen en respect voor het milieu. Sinds 1996, toen hij de beslissing nam om zelf wijn te gaan produceren in plaats van de druiven te verkopen, heeft hij consequent wijnen geproduceerd die zowel rijk zijn aan smaak als trouw aan hun oorsprong.

De La Croix des Rameaux is intens en diep van smaak, met een fijn evenwicht tussen fruit en tannines. Het aroma is rijk aan rood fruit zoals kersen en frambozen, met een subtiele bloemige hint, wat zorgt voor een aangename complexiteit. Deze wijn is perfect te combineren met stevige vleesgerechten en rijpe kazen en belooft nog jaren te verbeteren als hij wordt bewaard.

  • Druivensoorten: Gamay
  • Streek: Beaujolais, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Rijk, fruitig, complex
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

33.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jean-Claude Lapalu – Brouilly La Croix des Rameaux” te beoordelen
Beaujolais,Gamay,Bourgogne,Frankrijk

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.