Thomas Morey – Chassange Montrachet

0 klantbeoordelingen

Thomas Morey – Chassange Montrachet

Thomas Morey Chassagne-Montrachet staat bekend om zijn uitzonderlijke expressie van de Bourgondische wijntraditie, gevestigd in het hart van de prestigieuze Côte de Beaune. Deze wijn, voornamelijk gemaakt van de chardonnay-druif, is een toonbeeld van vakmanschap en toewijding aan kwaliteit, voortvloeiend uit een diepgewortelde familiegeschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw.

De wijnen van Thomas Morey zijn geliefd om hun elegantie en complexiteit. Ze worden gekenmerkt door een levendig mineraal profiel, verrijkt met zijdezachte texturen en een subtiel gebruik van eikenhout, wat resulteert in een rijke, doch verfijnde smaakervaring. Het domein beheert meerdere gerenommeerde wijngaarden, waaronder verschillende Premier Cru locaties zoals Les Baudines, Les Embrazées en Morgeot, waaruit wijnen voortkomen die zowel krachtig als elegant zijn.

In het glas toont Thomas Morey Chassagne-Montrachet een heldere, goudgele kleur. De neus is uitnodigend met aroma’s van rijp fruit zoals perzik en appel, vergezeld door subtiele hints van boter en vanille door het bekwame gebruik van eikenhout. In de mond is de wijn evenwichtig met een mooie zuurgraad die de rijke fruitigheid perfect complement aan de minerale tonen.

Deze wijn is uitstekend te serveren bij verfijnde gerechten zoals gegrilde zeevis, romige risotto’s of gevogelte in romige sauzen.

  • Druivensoorten: Chardonnay
  • Streek: Bourgogne, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Rijk, mineraal, met hints van fruit en een subtiele eiken invloed
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

65.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Thomas Morey – Chassange Montrachet” te beoordelen
Frankrijk,Bourgogne,Chassagne,Morey

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.