Eric Forest – Mâcon-Pierreclos Le Clos des Charmes

0 klantbeoordelingen

Eric Forest – Mâcon-Pierreclos Le Clos des Charmes

Ontdek de verfijnde elegantie van de Eric Forest – Mâcon-Pierreclos Le Clos des Charmes, een meesterwerk van wijnbereiding uit de charmante regio Mâconnais. Deze wijn, geproduceerd uit honderd procent chardonnay, vertegenwoordigt het rijke erfgoed en de nauwgezette aandacht voor detail die typerend zijn voor het domein van Eric Forest.

Eric Forest’s benadering van wijnmaken is diep geworteld in traditie en respect voor het terroir. De wijngaarden van Le Clos des Charmes, bijna een eeuw oud, zijn gelegen op een geologische eenheid die uitsluitend door het domein wordt beheerd. Dit zorgt voor een unieke expressie van het terroir, gekenmerkt door een rijke minerale complexiteit en een verfrissende citrustoon.

Deze wijn is een weerspiegeling van zijn oorsprong, met een subtiele maar aanwezige mineraliteit en tonen van frisse citrusvruchten. De smaak is rijk en complex, met een elegante balans tussen fruitige frisheid en romige boterachtigheid, wat resulteert in een diepgaande smaakervaring. De rijping op de droesem in eikenhouten vaten voegt een extra laag van textuur en complexiteit toe, waardoor deze wijn een uitstekende keuze is voor fijnproevers die op zoek zijn naar een wijn met zowel kracht als finesse.

De wijn is perfect te combineren met gerechten zoals gevogelte, zoals kip en kalkoen, en gaat ook goed samen met zeevruchten en gerechten met romige sauzen. De subtiele eiken invloed en de levendige zuurgraad zorgen ervoor dat deze wijn een perfecte begeleider is aan tafel.

  • Druivensoorten: Chardonnay
  • Streek: Bourgogne, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Rijk, minerale complexiteit, frisse citrus, boterachtige tonen
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

42.50

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Eric Forest – Mâcon-Pierreclos Le Clos des Charmes” te beoordelen
Frankrijk,Bourgogne,Forest,Macon,Pouilly

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.