Domaine Sallet – Viré Clessé

0 klantbeoordelingen

Domaine Sallet – Viré Clessé

De Domaine Sallet Viré-Clessé is een verbluffend voorbeeld van wat de Bourgondische regio Mâconnais te bieden heeft. Deze witte wijn, volledig voortgebracht uit chardonnay, straalt de kwaliteit en finesse uit die kenmerkend zijn voor het appellation Viré-Clessé. Met zijn levendige en frisse tonen van rijpe abrikoos, appel en citroenschil, biedt deze wijn een rijke smaakervaring die zowel soepel als verrassend fris aanvoelt.

De wijn is droog en beschikt over een middelmatige body met een subtiele houtachtige invloed door de rijping op eikenhout. Dit draagt bij aan zijn complexiteit en diepte zonder te overheersen, waardoor de frisse, fruitige aroma’s goed naar voren komen. Het drinken van deze wijn jong is al een genot, maar met enkele jaren opslag ontwikkelt hij verder naar smaken van tropisch fruit, appel en peer, wat hem nog boeiender maakt.

De wijn is uitstekend geschikt als verfijnde droge aperitief en combineert fantastisch met lichte zeevruchten en rauwe groente-voorgerechten. De unieke terroir van de regio, waarbij kalkrijke en kleiachtige bodems vermengd zijn met liasische mergels die rijk zijn aan oesterfossielen, verleent de wijn een specifieke mineraliteit die bijdraagt aan zijn onderscheidende karakter.

  • Druivensoort: Chardonnay
  • Streek: Bourgogne, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Fris met tonen van rijpe abrikoos, appel, citroenschil en een hint van tropisch fruit
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

26.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Sallet – Viré Clessé” te beoordelen
Frankrijk,Bourgogne,Sallet,Viré Clessé

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.